A muanyaghulladek elszallitasa az ajandek nagykereskedelembol - dunarecycling.hu

A csomagoló részlegünk műanyaghulladék kezelése

Külföldi kapcsolataimnak köszönhetően évek óta jelen vagyok a Magyarországi nagykereskedelem piacán. Négyezer négyzetméteres depómban folyamatos az áruforgalom. Most a csomagolórészlegünk működését szeretném kicsit bemutatni önöknek. A kamionokkal érkező termékek védő és rögzítőfóliával vannak védve. A köztudatban ez a raklapos szállítmányozás fogalmát fedi le. Azt gondolom ilyennel már mindenki találkozott. A kartondobozok sértetlenségét és rögzítését célzó csepp és szennyeződésmentes műanyag fóliáról beszélünk, praktikussága és védelmi funkciója a célba érkezés után átminősül, innentől kezdve műanyaghulladékká válik.

A műanyaghulladék szelektálása

A depónk zökkenőmentes működése ütemtervhez igazodik. Elnagyolt vázlatképe az alábbiakból épül fel. A beérkezés és az áruátvétel után a raklapokon lévő termékek a kicsomagolás és szelektálás fázisába érkeznek. Ez a csomagoló osztály. Itt a kollegák eltávolítják a védőfóliákat, és az ekkor keletkező műanyaghulladékot tömörítő konténerekbe helyezik, amit a Duna Recycling biztosít számunkra a kezdetek óta. Ezután a papírkartonok bontására kerül sor, ez a papírhulladékgyűjtőkbe kerül. A töltőanyagok osztályozottan szintén szelektálásra kerülnek. És mivel a cégpartnereink többsége egyedi darabszámos rendelést ad le a termékeinkre, így a gyűjtő csomagolásokat is bontanunk kell. Értelemszerűen növelik a már meglévő mennyiséget.

A nem újra felhasználható műanyaghulladékok

A kiindulóponton matricával ellátott műanyag csomagolóanyagok további felhasználásara nem alkalmasak, ezért ezek minden esetben elszállíttatásra kerülnek. Ezt így felsorolva borzasztó mennyiségnek tűnik és ha nem megfelelően kezeljük, nagyon gyorsan gátló tényezővé válik. Ez egyetlen beérkező kamion esetében is jelentős mennyiségű műanyaghulladékot jelent. Most gondolatban szorozzuk meg ezt havi szinten tíz, tizenöt teljesen feltöltött kamionnyi átvett és kicsomagolt áruból származó műanyag hulladékkal. Ennek tényleges mennyisége ekkora mértékben nemcsak akadályt, hanem megállást jelentene. A folyamatos és zavartalan működés érdekében ezt a hanyagságot nem engedhetjük meg magunknak, ezért dolgozunk a legjobbakkal ezen a téren is.

A zökkenőmentes üzemeltetés biztosítása a sikerünk egyik titka

Amennyiben ön kereskedelmi partnerünk, vagy csak most játszik el a kereskedelmi depónyitás gondolatával vagy csak a logisztikai szakképesítési vizsgájához szükséges egy jól bevált megoldás, mi mindenképpen ezt az ütemezett és profi felszereltséggel bíró szolgáltatást javasoljuk. Egyénileg a hulladékszállítást megoldani ekkora mennyiségben kivitelezhetetlen. A megbízható szolgáltatót megtalálni napokat, heteket vehet igénybe. Kiigazodni a hulladék gyűjtési, a tárolási és elszállítási feladathalmazán újabb feladat. A műanyaghulladékok kezelése ez esetben is kiemelten fontos. Én most ennek megoldását kínálom önöknek, és ezzel szeretném megköszönni a partneri kapcsolatunkat a Duna Recycling ügyvezetője felé.