Az iratmegsemmisítés régen fontos terület volt

Az iratmegsemmisítés elengedhetetlen dolog egy cég müködésében.

Az iratmegsemmisítés régen fontos terület volt

Igen, amikor az iratmegsemmisítésről beszélünk, sokan azt gondolják, hogy ennek ma már nincs jelentősége, hiszen a XXI. században már minden digitalizált.
Azonban érdemes kicsit körülnézni! Vajon tényleg ez a helyzet? Nincs már tényleg semmi, amit iratmegsemmisítéssel kellene megoldani?
Ezek a kérdések azoknak szólnak, akik azt hiszik, hogy minden elektronikusan történik.
Lenne még egy pár kérdésünk.

  • Vannak még hivatalos iratok, amelyek nem elektronikus úton érkeznek cégeinkhez?
  • Kötünk még szerződéseket, megállapodásokat, amelyek papír alapúak?
  • Vezetünk még nyilvántartásokat, amelyek nem csak elektronikus formában vannak?
  • Vannak személyes anyagok, amelyek nem a felhőben, vagy a számítógépeinken találhatók?

És még jó néhány kérdést lehetne feltenni az iratmegsemmisítéssel kapcsolatban, ami igazolja napjainkban is annak létjogosultságát. Mindenesetre tény, és tapasztalatból mondjuk, hogy az iratmegsemmisítésre igenis szükség van.

De az iratmegsemmisítés elvégezhető egy irodában is!

Ezzel nem vitatkozunk. Valóban van erre lehetőség, hiszen az iratmegsemmisítéshez be lehet szerezni különféle eszközöket.
De! Ez több kérdést is felvet. Az egyik, hogy valóban tökéletes megoldást jelent-e ez egy cég számára? Biztos lehet-e benne bárki is, hogy azok az iratok valóban úgy kerültek iratmegsemmisítésre, hogy semmilyen adat nem összerakható belőle? Mert a megsemmisítendő iratok között bizony lehetnek olyan személyes, üzleti és egyéb adatok, amelyek nem feltétlenül jó, ha illetéktelen kezekbe kerülnek.
A másik kérdés a hulladékkezelés kérdése. Bizony az iratok megsemmisítése után keletkezett hulladékot csak el kell szállíttatni. És ha már fizetünk azért, hogy az irodai papírhulladékot elszállíttassuk, érdemesebb egy olyan céget megbízni, akik még a megsemmisítés előtt elviszi az egészet, garanciát vállal a titoktartásra, vagyis úgy vállalja az iratmegsemmisítést, hogy adataink valóban anélkül kerülnek megsemmisítésre, hogy bármi is kiszivárogna.
Ez a tökéletes megoldás.

Csak cégeknek van erre szüksége?

Nem. Magánszemélyek részére is vállaljuk a lejárt személyes okmányok, szerződések, jegyzőkönyvek, összegyűjtött havi számlák, bankszámla kivonatok szakszerű megsemmisítését. Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy egyre kevesebben választják a majd a kertben elégetem módszert, és keresnek meg bennünket ezzel a problémával.