Kornyezetvedelmi strategiank alapja muanyaghulladek atvetel a Duna Recycling-nal - dunarecycling.hu

A műanyaghulladék átvétel fontos számunkra

A vendéglátás iparága számos kihívással szembesül napjainkban, de az egyik legfontosabb közöttük a környezetvédelem. Mint vendéglátók, kötelességünk, hogy felelősséget vállaljunk a fenntarthatóságért és a káros környezeti hatások csökkentéséért. Ennek egyik fontos lépése a műanyaghulladék megfelelő kezelése és hozzájárulás ahhoz, hogy minél nagyobb arányban újrahasznosításra kerülhessen. Ennek érdekében az egyutas PET palackokat rendszeresen elvisszük a Duna Recycling központjába, ahol a műanyaghulladék átvétel zajlik.
A műanyag italos palackok, különösen ezek az egyutas PET palackok, jelentős részét képezik a vendéglátóipar hulladékának. Ha nem megfelelő helyre kerülnek, akkor ezek a palackok hosszú évekig maradnának a környezetben, azzal jelentős környezeti károkat okozva. Azonban mi, mint felelős vállalkozók, nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt a problémát. A műanyaghulladék átvétel nem csupán környezetvédelmi szempontból fontos, hanem számos más előnnyel is jár. Elsődlegesen hozzájárul a környezet védelméhez, de emellett csökkenti a lerakók terhelését is. Ezáltal a hulladékkezelési költségek is csökkenhetnek, ami hosszú távon pozitív hatással van az üzleti fenntarthatóságra.

A környezetvédelem alapérték kell legyen a vendéglátásban is

A környezetvédelem nem csupán divat, hanem egy alapvető érték, amit mindennapjainkban is képviselünk. Mint vendéglátók, hisszük, hogy a mi felelősségünk is a környezetvédelem, és fenntarthatóság előmozdítása. Ennek egyik megvalósítási módja a műanyaghulladék átvétel igénybevétele, illetve a hulladék kezelése és újrahasznosítása. Ez a leghatékonyabb módja a műanyaghulladék mennyisége, és a környezeti terhelés csökkentésének. A Duna Recycling központjában történő műanyaghulladék átvétel garantálja azt, hogy ezek a hulladékok különböző újrahasznosítási folyamatokon menjenek keresztül, és új termékek formájában születhessenek újjá.
A vendéglátás szereplőiként tudatában vagyunk annak, hogy tevékenységünk káros hatással is jár a környezetre nézve. Ezért lehetőségeinkhez képest maximális felelősséget vállalunk a fenntarthatóságért és a környezetvédelemért. Már csak a PET palackok gyűjtése és azok rendszeres elszállítása a Duna Recycling-hoz is egy kis lépés a nagyobb cél felé, egy fenntarthatóbb, környezetbarát vendéglátóipar kialakítása érdekében. A környezetvédelem és a fenntarthatóság közös érték, amelynek megóvásán mindannyiunknak munkálkodnia kellene A műanyaghulladék átvétel rendszeres igénybevétele minden vendéglátós számára fontos kellene legyen, mi pedig igyekszünk példát mutatni. Nagyon fontos, hogy minél többen tudatosan cselekedjünk, és tegyünk azért, hogy környezetünk tisztább és egészségesebb legyen a jövő generációi számára.