Muanyag hulladek felvasarlas – Mindenki tehet lepeseket egy fenntarthatobb jovo fele - dunarecycling.hu

Műanyag hulladék felvásárlás és a korszerű hulladékkezelési módszerek

A műanyag hulladék felvásárlás optimális megoldást kínál a műanyagszennyezés csökkentésére. A műanyag hulladék felvásárlás vagy átvétel után sor kerül a feldolgozásra, újrahasznosításra. Az ugyanis már a legkevésbé sem szorul bizonyításra, hogy ezek az anyagok rendkívüli módon károsítják a környezetünket. Mindez megfelelő lakossági és vállalati hozzáállással, illetve a korszerű műanyag-újrahasznosítási módszerek alkalmazásával csökkenthető. Az élővilágot és az emberi egészséget egyaránt károsító műanyagszennyezés minimálisra csökkentése azonnali intézkedéseket kíván. Az évi több mint 400 millió tonna műanyagszemét tetemes része (több mint 10 millió) az óceánjainkban landol. A szakemberek szerint, ha ez ilyen ütemben halad tovább, pár év alatt több műanyag lesz a vizekben, mint hal. Ez megrendítő jövőképet fest elénk. Ennek megfékezésében mindenkinek részt kell vennie. Az egyéneknek és cégeknek ugyanúgy, mint a környezetvédelmi programok elkötelezettjeinek.

A műanyag hulladék felvásárlás egy olyan megoldás, mellyel mindenkinek élnie kell(ene)

A műanyag szó szerint ellepi a világunkat. Ami nem csoda, hiszen napi jelleggel használjuk, és az élet minden területén fellelhető. A háztartási tárolóktól a szintetikus halászhálókig mindenhol jelen van. Egy meglátás szerint, ha egybegyűjtenék az óceánokban összegyűlt műanyaghulladék-mennyiséget, úgy legalább 5 millió gyűjtő- és szállítókonténerre lenne szükség. A műanyag, sajnálatos módon, nem tartozik a biológiailag lebomló, idővel újra a természet részévé váló anyagok közé. Az ebből keletkező elpusztíthatatlan mikro- és nanoműanyag kis mérete ellenére hatalmas károkat képes okozni. Ez pedig az ökoszisztémára és az emberek egészségére ugyanúgy igaz kijelentés.
A cégek, manufaktúrák, intézmények esetében a műanyag hulladék felvásárlás – mivel nagyobb mennyiségekről van szó – elszállítással is egybe van kötve. A lakossági műanyag hulladék felvásárlás a Duna Recycling telephelyén zajlik. Itt a magánszemélyek több műanyagfajtát átadhatnak: fóliákat, flakonokat, csomagolási hulladékot, vödröket, rekeszeket, PET-palackokat stb.

Műanyag hulladék felvásárlás a Duna Recycling közreműködésével

A céges műanyagszemét felvásárlása esetében a Duna Recycling biztosítja a megfelelő eszközöket. Az ügyfelek választhatnak: préskonténereket, fedeles multiliftes konténereket, zsákokat, rácsboxokat stb. Mindezek kiválasztását a műanyag hulladék mennyisége is befolyásolja.
A műanyagszennyezés csökkentése az egyik legambiciózusabb célkitűzések egyikeként határozható meg – amennyiben erre tényelegesen sor kerül. Ám a lépéseket – tűnjenek azok bármily kicsinek is, valójában nem azok – még ma el kell kezdenünk. Az előbbiekben felvázoltak alapján láthattuk, hogy magánszemélyként és cégként egyaránt élhetünk a műanyag hulladék felvásárlás lehetőségével.